25 Nisan 2015 Cumartesi

UÇURTMA AVCISI


Herkese merhabalar mutlu hafta sonları olsun hepimiz için :)

Bugün sizlere Uçurtma Avcısı kitabı hakkında düşüncelerimi paylaşmaya çalışıcam. Belki sizde hafta sonunuzu kitap okuyarak geçirmek istersiniz ve o zaman bende size Uçurtma Avcısını öneririm.  

Büyük ihtimal birçoğunuz bu romanı okumuşsunuzdur. Ama eğer ki okumadıysanız daha fazla vakit kaybetmeden okumanızı öneririm. 

Benim için önemli bir yere sahip çünkü okurken ağladığım nadir romanlardan bir tanesi.Ve gerçekten Uçurtma Avcısını okuduktan sonra hayatınız Uçurtma Avcısından önce ve sonra olarak değişecektir. Artık okuduğunuz her romanı Uçurtma Avcısı ile kıyaslamaya başlayacaksınız buna eminim :)




Kitabın yazarı Khaled Hosseini. Türkçe'ye Çeviren ise Püren Özgören. 

Uçurtma Avcısı Khaled Hosseini'nin ilk romanı. Bende diğer kitapları da mevcut ve yazar gerçekten bu işi biliyor, her kitabı ayrı güzel.

Uluslararası çoksatar listesine girmiş ve 8 milyonu aşkın kişi tarafından okunmuş olan Uçurtma Avcısı, hem 2006 hem de 2007 de Penguin/Orange Reader's Group Ödülü'nü kazanmıştır. 


Uçurtma Avcısı arkadaşlığı, dostluğu, ihaneti, sadakati gerçekten çok güzel bir şekilde anlatıyor ve okuyucuyu kendisine hayran bırakıyor. Resmen roman insanın kalbine dokunuyor, okurken içiniz sızlıyor. Tüm gerçekliği ile her olayı hissediyorsunuz resmen kitabı, hikayeyi yaşıyorsunuz.

Kitabın içeriği hakkında pek yorum yapmak istemiyorum. Kitabı daha okumamış olanlar için haksızlık olur çünkü kitapta etkileyici sahneler baya bir mevcut. Kitaptaki hareketlilik hiç bitmiyor. Bir olay oluyor 'hadi yaaa'  diyorsun sonra ardından başka olaylar oluyor gerçekten akıcı bir kitap. 

Yine ben kitap okumayı sevmiyorum diyorsanız kitabın filmi de var :)

Izlemek için tıktık 

Ama bana kalırsa okunmaya değer bir roman. Kitap okumayı sevmiyorsanız bile okumanızı öneririm pişman olmayacaksınız. Aksine okumadığınız için pişman olabilirsiniz. Belkide bu roman size kitap okumayı sevdirir ne dersiniz :)

Uçurtma Avcısı hakkında yorumlarımı, düşüncelerimi okuduğunuz için çok teşekkür ederim:) Uçurtma avcısını okudunuz mu? Sizce de Khaled Hosseini'nin diğer kitapları da etkileyici mi? 
Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder