18 Nisan 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI ÇIÇEK EKMEK





Merhabalarrrr :)) 
Haftasonunuzu bir çiçek ekmekle şenlendirmek ister misiniz? Tadı çok güzel yapılışı zor gibi olsada bir o kadar kolayy. Kesinlikle denemenizi öneririm. Bu tarifi ilk yaptığımda beklentim normal bi çikolatalı ekmek olur Heralde idi. Ama yapınca anladım ki hayııırrr çok güzel sıcacık çikolatalı bir hamurişiyle karşı karşıya kaldım tabi yedikçe yedim kısacası bayıldım :) 

MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
1 paket yaşmaya
Alabildiği kadar un

İçi için:
Nutella, şokella, sarelle... artık siz hangisini seçerseniz :) 

Üzeri için:
1 yumurtanın tamamı


Gelelimm nasıl yapılacağınaa;

Büyük bir kabın içine bütün malzemeleri alalım en son unu yavaş yavaş ekleyelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Daha sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlendikten sonra 8 eşit bezeye bölelim. Bir tane çiçek ekmeğimiz için 4 bezesi yeterli olacaktır. 4 bezeyi de hafif unlayarak oklava yardımı ile kek kalıbının tepsisi büyüklüğünde açın. Açtığımız her bi hamuru altına yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbı tepsisine yerleştirin.üzerine çikolatayı sürün diğer hamuruda üzerine yerleştirin böyle yaparak 4 beze hamuru yuvarlak olacak şekilde kek kalıbının tepsisine yerleştirin. Daha sonra şeklimizi vermek için hamurun tam ortasına 1 su bardağını ters şekilde koyun hamurun 4 Tarafından eşit şekilde kesin. Kestiğiniz 4 parçanın tam ortasından bir daha kesip 8 parçaya kesin 8 parçayı yine tam ortalayarak keserek 16 parçaya ulaşın. Kesilen hamurların yanyana olan iki parçasını tam tersi hizada 2 tur çevirip uçlarını birbirine iyice yapıştırın. Geri kalan tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.
Şekil vermeyi bitirince 45 dakika kadar dinlendirin. Üzerine yumurtayı sürün ve 190 derecede üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsunn:))



2 yorum:

  1. Görüntüsü süper bayıldım tadı da anlattığın gibidir eminim.Mutlaka deniycem. Teşekkür ederim güzel tarifin için.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim umarım deneyince sende çok beğenirsin. Yorumun için çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil