29 Nisan 2015 Çarşamba

SARAH JIO KITAPLARI / elimde bulunanlar


Merhabalar

Bugün sizlere kitaplar üzerine bir şeyler yazmak istedim. Çok severek okuduğum bir yazar olan Sarah Jio ve kitapları hakkında sizlere dilim döndüğünce ve kendimce bir şeylerden bahsetmeye çalışacağım umarım sizin için yararlı olur ve en azından bir tanesini alıp okumak istersiniz.
Yazarın bende 4 kitabı mevcut. Fotoğraflarını hemen aşağıya koyuyorum.








Öncelikle kısacık yazarımızdan bahsedeceğim;
18 şubat 1978 doğumlu. Küçük yaşta yazarlığa merak sarmış ve kısa hikayeler yazmıştır. Birçok roman yazmıştır ama en çok aşk romanları ile tanınmıştır. En büyük patlamasını Mart Menekşeleri ile yapmıştır.



Bütün romanlar birbirinden farklı hikayeler anlatıyor seri değiller. 
Yazarın dili akıcı anlaşılır hikayeleri duygusal ve her romanın sonu gerçekten şaşırtıcı. Romanlar hakkında çok detaya girmek istemiyorum ki romanı alacaklar için sadece bir öneri niteliğinde olsun, kitap özeti gibi olmasın.

Kitapların içindeki hikayelerin hem geçmişi hem günümüzü kapsaması çok güzel. Bazı romanlarda bu durum kafamızı karıştırsa da Sarah Jionun dili o kadar akıcı anlaşılır ki hiç zorluk çekmiyorsunuz. Hikayeleri ayrı güzel zaten. Bu kadın gerçekten bu işi biliyor o kadar duygusal hikayeler yazıyor ki duygulanmamak elde değil.

Kısaca kitaplardan bahsedecek olursam;

Böğürtlen Kışı: Duygusallığın doruklarında bir kitap.Bir annenin, bir kadının yaşadıklarını çok güzel anlatıyor.Geçmişle geleceğin kesiştiği çok güzel duygusal bir hikaye kesinlikle ve kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. büyük ihtimal boş gününüz ise 1 günde bitirebilirsiniz :)

Mart Menekşeleri: Aşk, tarih ve gizem üçlüsünün muhteşem uyumu bu kitapta bizlere çok güzel anlatılıyor.Yazar umudu, pişmanlığı, hüznü bir arada büyüleyici bir şekilde anlatmış. Geçmişimizin er ya da geç karşımıza çıkacağını hatırlatan bu romanı okumanızı öneriyorum Böğürtlen Kışı için ne dediysem bunda da  geçerli pişman olmazsınız kesinlikle okuyun bana katılacaksınız inanıyorum :)

Yağmur Sonrası: 2.dünya savaşında hemşire ve asker arasında yaşanan bir yasak aşkı anlatıyor. Savaşın iç yüzünü, tutkuyu, arkadaşlığı, gizemi anlatan en iyi romanlardan bir tanesi. Ve kitap sizlere de bir soru soruyor. araya zaman, mekan, kişiler girse de gerçek aşkın peşinden gitmeye cesaret edebilir misiniz?
Okunmaya değer bir kitap okuyun ve kendinizi geçmişin izlerine bırakın.

Son Kamelya: Bu roman benim için esrarengiz ve gizemli terimlerini çok güzel açıklıyor. Aşktan çok esrarengizlik ön planda. Yazarın diğer romanları kadar duygusal değil. Ama tabi ki sürükleyici. Okumanızı tavsiye ederim velakin diğer 3 kitap benim için çok daha iyiydi. tabi ki benim şahsi fikrim bunlar. Yine de bir şans vermenizi öneririm.



Son olarak yazarın Agapi & ölümsüz aşk ve gündüz sefası adlı romanlarında da gözüm olduğunu ve en kısa sürede almak istediğimi söylemeden geçemeyeceğim :)

Yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Sizler ne tarz kitaplar okursunuz ve sizce sıradaki kitap önerilerimde ne tarz kitaplardan bahsetmeliyim fikir verirseniz sevinirim.

Unutmayalım
'Kitaplar soğuk ama, güvenilir dostlardır.'
Victor Hugo 








3 yorum: